sâmbătă, 26 februarie 2011

Narcis Iustin Ianau are deja peste 4.600 de prieteni pe Facebook!


 Narcis Iustin Ianau are deja peste 4.600 de prieteni pe Facebook!

Dotat cu voce curata, de soprana, care pana mai ieri i-a adus doar ironii, Narcis, un adolescent din Bacau, a devenit peste noapte vedeta. "Lumea il cauta, lumea il suna", spune tatal lui Narcis, Eduard Ianau, mirat de schimbarea pe care emisiunea tv a produs-o in tihna familiei lui. In trei zile, baiatul lui a devenit subiect de presa, iar romanii au aflat ce inseamna "contratenor".
Isteria Facebook
Narcis Iustin se descrie in profilul de pe Facebook: "Sunt plin de contraste , generos si inimos, plin de compasiune un diplomat innascut. Sunt milos cu cei suferinzi. Sunt prea sensibil. Nu suport sa fiu contrazis. Am tendinte fataliste. Traiesc intr-o lume utopica. Imi cunosc scopurile si prioritatile. Sunt visator, nativ, serios, sobru, sever, ambitios. Am doua vieti".

"Am patru mii de prieteni in doar trei zile, iar alti o mie asteapta sa le dau accept pe Facebook", marturiseste Narcis Iustin, un adolescent din Bacau care era, pana vineri seara, necunoscut. De cand milioane de romani l-au vazut cantand "O mio babbino caro" la Pro Tv, viata lui s-a schimbat.
"In seara in care a fost difuzata emisiunea, am plans de fericire! Nu credeam ca voi ajunge aici. Ma simt cu mult mai diferit, pentru ca acum toata lumea ma baga in seama", spune baiatul care invata la Liceul de Arta "George Apostu" din Bacau.

Desi la "Romanii au talent" a impresionat pe toata lumea cu vocea de soprana, adolescentul, care joi va implini 16 ani, poate canta si cu voce de altista, mezzosoprana, tenor si bariton. "Pot canta toate vocile, in afara de bas", explica pentru gandul.info Narcis, care studiaza zilnic, acasa, intre doua si trei ore.

Nu are bani de profesor asa ca invata singur cantand in sufragerie. Isi descarca piese de pe internet si studiaza partituri. Viseaza sa urmeze Conservatorul, dar pana atunci spera sa ajunga-n finala, la “Romanii au talent”.

Ce spune despre Narcis un contratenor de talie internationala

Pe internet l-a ascultat pe Narcis si Florin Ouatu, unul dintre cei titrati contratrenori internationali. Muzicianul e categoric: baiatul are talent. Vocea lui e calda, placuta, spune artistul roman. "Ca materie prima este excelenta, dar trebuie vazut cine va modela acest material", explica contratenorul. Din pacate, sustine Florin Ouatu, "in Romania putini sunt cei care inteleg ce inseamna un contratenor si stiu sa lucreze cu o astfel de voce, atat vocal, stilistic cat si tehnic. Vocea unui contratenor este un instrument extrem de fragil si trebuie bine conservata", mai spune acesta.

"In tara nu exista traditie si nici partituri pentru acesti artisti. Din fericire exista internetul de unde pot fi descarcate piese. Vocile de contratenor nu sunt deloc ajutate", povesteste artistul pentru gandul. El se considera un norocos deoarece a studiat Conservatorul la Milano. "Mi-ar placea ca si Narcis sa aiba aceasta sansa", explica artistul.

"Sper sa fie cu picoarele pe pamant si sa nu ramana un fenomen mediatic", il sfatuieste pe adolescentul de 16 aniFlorin Ouatu. "Mi-ar placea ca la un moment dat sa si cantam impreuna", conchide contratenorul international.
Vezi mai multe pe Romanii au talent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...