marți, 22 martie 2011

Reka si Stefan: “Tot ce stim, am invatat singuri!”


 Reka si Stefan: “Tot ce stim, am invatat singuri!”

Stefan Manduc si iubita lui Reka Lazin, doi dansatori din Satu Mare, s-au inscris separat la “Romanii au talent” si au reusit sa impresioneze juriul obtinand trei de “DA”. In varsta de 19 ani, Reka a vrut sa le arate tuturor ca si o fata poate executa miscari de dans de cele mai multe ori atribuite exclusiv baietilor. Si a reusit!
Manduc Stefan – Michael. Porecla: Tzumpy.

S-a nascut pe 1 aprilie 1988 la Cluj-Napoca.  A urmat Colegiul National “George Cosbuc” pana in clasa a 8-a, apoi a facut liceul in cadrul Colegiului Tehnic Energetic. A terminat liceul in anul 2007 si in vara aceluiasi an s-a inscris la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Babes Bolyai, specializarea kineto-terapie. In 2010 a absolvit facultatea, iar in prezent este student in anul I, tot in cadrul Universitatii “Babes Bolyai” la specializarea Educatie Fizica si Sport.

Mama, Beatrix Maria Manduc, este medic primar generalist si lucreaza la Spitalul din Gherla, jud. Cluj, si la un cabinet ca medic de familie. Tatal, Liviu Ion, a decedat in urma cu 9 ani, in 2002, din cauza unui cancer pulmonar. A fost Conferentiar la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, in cadrul Facultatii de Electrotehnica. “Mama si in momentul de fata este singura, si singura m-a crescut de cand nu mai e tata”. Nu mai are alti frati.

Stefan isi ajuta mult bunicii din partea mamei care locuiesc in Cluj-Napoca. Ei sunt in varsta si Stefan ii ajuta cu cumparaturile, reparatiile in casa.

Stefan s-a apucat de dans la varsta de 15 ani. “Am inceput sa dansez pe muzica lui Michael Jackson, el m-a inspirat foarte mult, dar si dansul hiphop din filmele pe care le vedeam pe vremea aceea», spune Stefan. Dupa aceea, impreuna cu un prieten, a inceput sa invete miscari de breakdance, uitandu-se la diferite videoclipuri. "El era mai bunicel ca mine, invata mai serios dar s-a lasat pentru ca dorea muschi mai mari si s-a apucat de sala”.  Dupa aceea a intalnit doi baieti care deja faceau de ceva vreme breakdance si erau buni si Stefan li s-a alaturat. La varsta de 17, ani Stefan a intrat in trupa “Infinit Skills”, o trupa de breakdance din Cluj Napoca. A facut parte din aceasta trupa aproximativ 3 ani, mergeau la diferite spectacole, evenimente.

Tot ce stiu, am invatat singur in mare parte, iar specialitatea mea sunt sariturile intr-o mana. Recordul meu este 97 de sarituri, cam o saritura pe secunda”, explica Stefan. In cadrul trupei Infinit Skills a vazut un coleg care facea aceste sarituri si a spus ca trebuie sa invete si el sa faca acest lucru si asa s-a ambitionat. In urma cu un an si jumatate a inceput sa faca popping si robotica. A vazut filmul “Step Up” si acolo a facut cunostinta cu aceste stiluri si s-a apucat singur sa invete.

Dupa plecarea din trupa Infinit Skills s-a alaturat Clubului UMF. A participat la spectacole in cadrul clubului sportiv UMF, la meciurile de baschet ale echipei U Mobitelco. Aici a stat un an si jumatate. Toti colegii lui din FootPrints erau colegi cu el la UMF. A plecat de acolo in vara lui 2010, impreuna cu alti 6 colegi si si-au facut trupa FootPrints. Danseaza alaturi de iubita lui, Reka, si in cadrul trupei de breakdance FootPrints. “Visul meu este de a ajunge sus cu ceea ce imi place, industria dansului, muzicala, scena, iar visul cel mai mare este de a ajunge cunoscut international in lumea dansului”, spune Stefan.

Cand a cunoscut-o pe Reka, a intrat si ea in Clubul UMF si dansa impreuna cu ei iar cand au plecat de acolo a venit si ea in trupa FootPrints. Amandoi au dansat in cadrul unei competitii locale din Satu Mare “Megadance”, au fost invitati si au luat un premiu special. Au mai dansat impreuna la Cupa Liceelor in Satu Mare, in cadrul unei strangeri de fonduri.

Prima data cand s-a apucat de dans parintii lui Stefan au fost destul de reticenti dupa care s-au obisnuit cu ideea. Acum Stefan locuieste in Cluj impreuna cu mama lui. Tatal lui nu l-a vazut niciodata dansand, din pacate, si crede ca ar fi fost mandru de el in momentul de fata.

Lazin Reka, porecla: Pinky
S-a nascut pe 21 noiembrie 1990 la Satu-Mare. A urmat primele doua clase la scoala “Ion Creanga”, iar dupa transfer la Scoala Generala Numarul 10. Clasele V-VIII le-a urmat la Liceul Teologic “Ham Janos” si liceul la Liceul Reformat Satu-Mare. In vara anului 2009 s-a inscris la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, specializarea kineto-terapie din Cluj-Napoca, iar in prezent este studenta in anul 2.

Mama sa, Angela Maria, este contabila la fundatia “Hans Lindner”, iar tatal, Csaba Bela, lucreaza ca inginer mecanic, responsabil de atelierul de reparatii la fabrica Electrolux Satu-Mare. Reka are un frate mai mare, Robert, in varsta de 23 de ani, absolvent al Facultatii de Mecanica TCM, in cadrul Universitatii Tehnice Cluj Napoca. Acum locuieste in Cluj Napoca si urmeaza Masteratul.

Reka a inceput sa danseze de la gradinita. A facut dans sportiv, dans de societate in cadrul Clubului Sportiv “Royal Dance Club” Satu Mare, pana in clasa a 4-a. Mama a fost cea care a indrumat-o spre dans, considerand ca este ceva mai feminin. Reka a facut impreuna cu fratele ei dans. A avut rezultate bune la campionatele nationale. Nu a mai continuat pentru ca nu a mai avut partener de dans asa ca a fost nevoita sa renunte cand era in clasa a 4-a. Isi dorea sa faca un sport mai extrem. Apoi, in vara mama ei i-a adus o lista cu sporturi care se pot practica in Satu Mare si ea si-a ales kaiac canoe.

In vara dupa clasa a 4-a a inceput sa faca kaiac canoe pana in clasa a 9-a. I-a placut foarte mult si i s-a parut “cel mai fain sport din lume”. A avut rezultate bune la categoria juniori IV, unde a luat locul 1 la Campionatul pe tara de kaiac canoe, pe cand era in clasa a 6-a. La varsta de 15 ani a renuntat la acest sport, din cauza antrenoarei care s-a imbolnavit de cancer si fara ea nu au mai continuat nici ea si nici ceilalti colegi. Cand a revenit antrenoarea Reka era deja in clasa a 12-a si avea examenul de bacalaureat si nu a mai putut sa se intoarca.  In timp ce facea kaiac canoe, a facut parte si din echipa scolii de handbal.

Din clasa a 9-a a inceput sa danseze hip hop alaturi de trupa “Crazy Dancers” din Satu Mare. Vroia in continuare sa faca sport asa ca mama ei i-a dat ideea de a merge la dans modern. A mers si s-a uitat si i-a placut cat de cat. In trupa a stat aproximativ un an, iar spre final Reka era cea care facea coregrafia trupei. A plecat din trupa in urma certurilor cu coregrafa, pentru ca Reka vroia sa faca lucruri mai spectaculoase si mai interesante.

Dupa o saptamana, a fost sunata si chemata inapoi insa Reka gasise o alta trupa, “Black and White”. Aici a inceput sa faca breakdance. Reka era cea care facea coregrafiile trupei. In trupa la inceput erau numai baieti. Si-au facut reclama si au venit in trupa si cateva fete. Au participat la diferite evenimente. Cand a terminat liceul si s-a mutat in Cluj a renuntat si la trupa. “Cam tot ce stiu am invatat singura”, spune Reka.

Dupa inscrierea la facultate, am dat de o noua trupa la care sunt si acum, membrul careia este prietenul meu Stefan (Tzumpi), respectiv FootPrints. La trupa de street-dance suntem coregrafi noi doi.

“Visul meu este sa devin cunoscuta in domeniul dansului si al industriei muzicale, atat pe plan national cat si international, ca si Stefan”, spune Reka.

Reka, locuieste in Cluj Napoca cu chirie impreuna cu verisoara ei intr-un apartament. De preselectia la “Romanii au Talent” Reka povesteste ca a aflat impreuna cu Stefan de la o matusa a lui Stefan din Germania. Asa s-au hotarat sa participe si ei.

Povestea lor

Reka si Stefan s-au cunoscut in octombrie 2009. Reka era in anul 1 la Facultatea de Sport, iar Stefan anul 3 la aceeasi faculate.  S-au cunoscut la Balul Bobocilor la care a participat Reka si a luat titlul de Miss Popularitate. La acel bal Stefan a dansat impreuna cu trupa de breakdance FootPrints. “Cand erau repetitiile, Reka ne-a vazut si a dorit sa intre in legatura cu noi, sa intre in trupa si o colega de trupa i-a dat numarul meu”, povesteste Stefan. Dupa bal, Reka a iesit afara in acelasi timp cu Stefan. Reka se certa cu verisoara ei care nu vroia sa o ajute cu bagajele. Asa ca Stefan impreuna cu un coleg s-au oferit sa o ajute.

“Pana la urma, noi doi baietii am carat tot pana la taxi. La taxi a zis ca merge spre centru, deci am zis ca merg cu ea sa o ajut si sa ma lase aproape de unde stau. Apoi mi-am dat seama ca ea locuia pe aceeasi strada cu mine, la doua scari de bloc distanta. Din acea seara, aproape in fiecare zi am fost impreuna la plimbari, cafele, antrenamente si 8 luni de zile am fost cei mai buni prieteni, iar apoi a devenit o relatie amoroasa”, povesteste Stefan. In prezent Reka si Stefan sunt impreuna de 8 luni.  “Locuim aproape unul de celalalt, suntem la aceeasi facultate, in aceeasi trupa si acum in acelasi concurs tragem pentru un vis comun”, spune Stefan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...