vineri, 1 aprilie 2011

Laura Bogorodea nu a luat niciodata cursuri de dans indian !


 Laura Bogorodea nu a luat niciodata cursuri de dans indian!

Laura Bogorodea i-a impresionat pe Andra, Mihai si Andi cu un dans indian foarte frumos. Surpriza cea mare este ca tanara concurenta a invatat singura acest stil de dans! Afla povestea ei!

Sunt nascuta pe data de 26 august 1989, in judetul Constanta.
Nu pot sa spun exact cand am inceput sa dansez pentru ca eu am dansat mereu. Muzica indiana m-a atras inca din 1990, atunci cand tatal meu s-a intors dintr-un voiaj din Asia si in bagajul lui era si o caseta cu muzica indiana. Spre disperarea familiei nu vroiam sa ascult decat acea caseta. Nu ma plictiseam si dansam incontinuu.


La varsta de 6 ani am inceput cursuri de dans modern la Scoala Populara de Arta Constanta, dar acasa ascultam si dansam tot muzica indiana. In acea perioada, casete audio cu muzica indiana se procurau destul de greu. Dar tata facea tot posibilul sa imi indeplineasca dorintele, astfel la spectacolele pe care le organiza Scoala Populara de Arta aveam si cate un moment de dans indian numai al meu. Nu aveam imagini video de unde sa ma inspir si nici indrumatori, dar dansam asa cum simteam. Profesorii indrumatori cunosteau acest lucru si eram prezentata in spectacol cu mentiunea „coregrafie proprie”.


Laura are un frate geaman


Am inceput clasa a V-a la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanta, sectia de Dans Sportiv, alaturi de fratele meu geaman, Laurentiu Bogorodea. Am mers la diferite competitii sportive formand o pereche atat in concursuri cat si in spectacole. Scena ne-a atras si mai mult chiar daca si inainte de acest turneu participasem la mai multe spectacole si emisiuni televizate. Inca din primul an de facultate am infiintat o scoala de dans care mai apoi s-a transformat in Clubul Sportiv „ Laura si Laurentiu Bogorodea”. Indiferent cat de multe activitati am avut, indiferent de tot ceea ce am realizat in dansul modern si sportiv, pasiunea pentru dansul indian a ramas in sufletul meu si de aceea am infiintat si o sectie de dans indian la scoala pe care o conduc. Incerc sa fie cat mai aproape de autentic si de ceea ce simt.
Odata cu internetul am putut sa am acces la informatie, sa citesc despre cultura si traditia indiana. Referitor la familia mea pot spune ca am fost incurajata sa imi dezvolt pasiunile si talentul atat eu cat si fratele meu geaman. De asemenea, mai am doi frati mai mari, unul in varsta de 25 de ani si celalalt de 24 de ani, amandoi ingineri constructori. Ocupatia mamei este de functionar public, iar tata este navigator ocupand functia de bucatar-sef.


Parintii au fost alaturi de noi incurajandu-ne ca fiecare copil sa isi definitiveze studiile odata cu pasiunile. Impreuna cu fratele meu geaman urmam cursurile Universitatii Ovidius, Facultatea de Stiinte Economice, ultimul an. Ne dorim sa dezvoltam clubul sportiv pe care l-am infiintat, unde avem un nr de 80-90 elevi, cu varste cuprinse intre 4 si 32 ani.


Nu pot sa spun ca am mostenit talentul pentru dans, dar inclinatia catre arta cred ca am mostenit-o de la mama mea care in copilarie si in adolescenta a urmat cursurile Liceului de Arta, sectia Desen-Pictura. Talentul de a dansa cat si inclinatia catre ceea ce inseamna arta scenica in general, il am eu cat si fratele meu geaman. Singurul lucru care ma deosebeste de geamanul meu este pasiunea pentru dansul indian.


Am dansat si dansez fara sa iau cursuri de dans indian si nici sa fiu invatata de vreun specialist.


Peste cinci ani? Cred ca mi-ar place sa organizez si sa particip la spectacole; apoi intentionez sa urmez cursurile de arbitru si antrenor pentru competitiile de dans sportiv.


De ce a venit la "Romanii au talent"


Am venit la acest concurs pentru ca pana acum nu am participat decat la competitii sportive si nu mi s-a ivit ocazia sa pot arata si pasiunea pentru dansul indian. Am fost inscrisa de fratele meu geaman care imi cunoaste foarte bine dorinta mea de a dansa acest gen de muzica poate mai putin inteles sau apreciat de foarte multi oameni.


Daca voi castiga acest concurs, as investi toti banii in dezvoltarea clubului de dans pe care l-am infiintat impreuna cu fratele meu geaman. Foarte multi copii isi doresc sa practice acest sport deosebit de placut, astfel multi vor imbratisa placerea de face miscare pentru o dezvoltare armonioasa atat fizic cat si intelectual.


Imi doresc ca cei ce ma vad sa inteleaga ca atunci cand iti doresti ceva iti gasesti timp pentru a invata si a te informa fara sa ai profesori sau pe cineva care sa te ajute. Imi doresc ca show-ul pe care il prezint sa fie de calitate chiar daca nu voi castiga.


Vezi aici cum a dansat la "Romanii au talent" !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...