sâmbătă, 26 martie 2011

A aparut un nou instrument muzical: teramin! La "Romanii au talent" Benedict Popescu ne-a aratat cum se canta la el


 A aparut un nou instrument muzical: teramin! La "Romanii au talent" Benedict Popescu ne-a aratat cum se canta la el
Benedict Popescu, un roman inventiv si talentat, i-a uimit pe Andra, Mihai Petre si Andi Moisescu. El a venit la “Romanii au talent” cu instrumente construite de el, la care a cantat “o muzica cu accente cosmice”.
Andi Moisescu l-a intrebat inainte sa inceapa: “Sunteti pamantean, ati venit cu vreun OZN?”, intrigat de faptul ca domnul Benedict isi adusese pe scena un fel de robot si ceva care aducea la fierastrau.
Benedict Popescu l-a lamurit pe loc si le-a povestit juratilor ca “robotul” este un instrument construit de el in urma cu 10 ani, pe care l-a botezat “teramin”. “Sunt creatorul unui stil original de a canta la acest instrument”, a spus concurentul, dupa care a inceput sa cante. Si juriul si publicul au ramas impresionati, pentru ca muzica lui avea intr-adevar ceva straniu si deosebit, la modul pozitiv.

Neam de neamul lui Jean Michel Jarre (compozitor si instrumentist, considerat unul dintre pionierii muzicii electronice, n.r.) n-a vazut asa ceva!”, a exclamat Andi Moisescu incantat. “Cred ca as putea sa cant si eu la teramin, vreau sa incerc”, a spus el. Dupa ce si-a satisfacut curiozitatea, Andi Moisescu i-a dat si raspunsul lui Benedict Popescu: “Gata, mi-am facut si damblaua, din punctul meu de vedere, raspunsul nu poate fi decat DA!”.

Cu trei de “Da” din partea juriului, Benedict Popescu s-a calificat in etapa urmatoare la “Romanii au talent”.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...