sâmbătă, 12 martie 2011

“Clevers inseamna ritm, traire, suflet, talent, efort, sacrificiu, armonie, fantezie”


 “Clevers inseamna ritm, traire, suflet, talent, efort, sacrificiu, armonie, fantezie”



Atmosfera electrizanta, fascinanta, miscari sincronizate pana la perfectiune, expresivitate, traire la maxim a fiecarei secunda petrecuta pe scena, daruire si... multa, multa munca. Asa poate fi caracterizata in cateva cuvinte trupa de dans hip-hop „Clevers”, care a trecut de preselectia de la “Romanii au talent”.
Povestea a inceput intr-un mic orasel din vestul tarii, Marghita
Noemi Chende, coregrafa trupei Clevers, a terminat liceul din Valea lui Mihai, in anul 2001, dupa care am urmat cursurile Facultatii de Grafica Publicitara din Oradea si cursurile de dans „Francisc Hubic” din Oradea. Pentru a-si impartasi experientele acumulate pana la acel moment, incurajata de sotul ei si de parintii lui, s-a angajat la Clubul Copiilor din orasul Marghita, ca profesor de dans modern.

Am pornit cu selectarea copiilor incepand cu varsta de 4-5 ani, pana la 20 de ani. Selectia pentru trupele de performanta o fac de la varsta de 11-12 ani. Mi-am extins treptat activitatea antrenand in mai multe scoli de dans din localitatile apropiate de Marghita si Oradea insumand peste 200 persoane".
Clevers reprezinta Romania la Campionatele europene si mondiale, la sectiunea hip-hop
Fascinata de frumusetea si perfectiunea executiei miscarilor unor majorete dintr-un film si-a propus drept ideal formarea, pregatirea si antrenarea unei trupe de dans modern. Totul a inceput cu 13 copii, pentru ca, pana in prezent, peste 100 de copii sa se perinde in trupa Clevers.
In scurt timp, prin prestatia de pe scena, costumatiile de exceptie gandite si create de Noemi, intotdeauna perfect armonizate cu dansul, au vrajit spectatorii marghiteni.
A urmat apoi ascensiunea uluitoare. In anul 2008 - locul II la Concursul national ”Nymphea”. In anii 2009, 2010 - locul I la acelasi concurs.

De cinci ani, consecutiv, Clevers este calificata si reprezinta Romania la campionatele europene si mondiale la sectiunea hip-hop. Clevers contine mai multe generatii : „pitici”, juniori, adulti, insumand 80 persoane inscrise.

Noemi„Am inceput totul cu gandul la performanta, foarte motivata si nerabdatoare sa impartasesc copiilor ceea ce acumulasem in timp. O pofta nestavilita de a dansa, de a crea coregrafii completate de costume create de mine, in stilul meu. Am vizionat evolutia altor trupe de dans hip-hop, dar in toate coregrafiile mele am incercat sa fiu cat mai originala si acest lucru a dat „unicitatea” trupei atat ca stil de dans cat si costumatie”.

“Clevers inseamna ...Ritm, traire, suflet, talent, efort, sacrificiu, armonie, fantezie, ideal ingemanate pe ritmuri de muzica hip-hop. Ne-am inscris la „Romanii au talent” pentru a face show, pentru a ne demonstra si a demonstra intregii tari ca suntem cei mai buni.
Daca am lua premiul cel mare, am investi toti banii in proiecte de perspectiva pentru a asigura continuitatea trupei si ne-am finanta participarea la toate competitiile din cadrul Campionatelor Europene si Mondiale, lucru care nu a fost posibil intotdeauna pana acum.  Emisiunea „Romanii au talent” a dat sansa si a creat oportunitatea ca trupa sa fie cunoscuta de catre toti romanii din toate colturile tarii, lucru pentru care le multumim”. 


Click AICI ca sa vezi cum a dansat trupa Clevers!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...