joi, 10 martie 2011

Micuta contorsionista, Ioana Roxana Rotar, a avut emotii mai mari la Romanii au talent ca in concursuri FOTO!


 Micuta contorsionista, Ioana Roxana Rotar, a avut emotii mai mari la Romanii au talent ca in concursuri FOTO!



Pe Ioana Roxana ati vazut-o vineri la cea de-a treia editie a show-ului Romanii au talent, dar poate nu stiati ca ea s-a nascut cu o deplasare de bazin si medicul i-a recomandat mamei Ioanei ca aceasta sa faca miscare.
 Asa s-a hotarat mama sa, Eugenia, sa o dea la Scoala Sportiva la varsta de trei ani, dar acolo a stat doar o luna, pentru ca nu a fost prea agreata din cauza situatiei materiale. Timp de un an a fost laPalatul Copiilor la gimnastica iar la varsta de sase ani,  Ioana a fost selectata de la gradinita pentru gimnastica.  Mama, crezand ca are picioarele strambe nu a vrut sa o mai duca. Nu se stia ca de fapt ea are o mobilitate foarte mare in picioare.

La trei luni de cand a inceput gimnastica, Ioana a luat locul trei la Campionatul Nationale
Doamna educatoare avea o nepoata antrenoare si o tot ruga pe mama Ioanei sa o duca pe aceasta la gimnastica pentru ca era sigura de talentul fetitei. Asa ca, la varsta de sapte ani, cand Ioana a inceput scoala, mama a dus-o la gimnastica la Universitatea CSU Oradea, la antrenoarea Anca Sabau. In momentul in care mama a vorbit cu antrenoarea, aceasta i-a spus ca Ioana are calitati foarte mari si ca va face cu siguranta performanta. La 3 luni de cand a inceput gimnastica Ioana a luat locul 3 laCampionatul National si la 6 luni a obtinut tot locul 3 la Cupa Romaniei. 


Ioana Roxana numar exceptional de contorsionism
ProTV.ro

Ioana face antrenament in fiecare zi cate doua-trei ore, inclusiv sambata mai ales cand se apropie un concurs. Ea face panglica, minge, maciuci si cerc dar panglica este obiectul ei preferat. Are performante mai mult locale, pentru ca la Bucuresti lotul este mult mai puternic, intrucat cei de acolo fac mult mai multe ore de antrenament. Costurile de participare la competittii le suporta clubul dar in rest obiectele si costumele trebuie sa si le cumpere singura si pentru a va face o idee, o minge costa aproximativ 100 de euro.

Pentru a reduce costurile, mama Ioanei a fost nevoita sa invete sa ii croiasca costumele

Obiectul il schimba de fiecare data cand isi schimba exercitiul, pentru ca este nevoita sa isi schimbe si costumul. Costumele le face la o croitoreasa din Oradea, o costa in jur de doua milioane un costum iar mama Ioanei a fost nevoita sa invete sa ii coase si sa ii aplice paietele si pietricele pentru a reduce costurile de croitorie. De exemplu, la costumul cu care a participat la auditiile pentru “Romanii au talent” numai pietricele aplicate pe costum au costat patru milioane. Acel costum il avea pentru un exercitiu de gimnastica ritmica la minge.

Ioana povesteste ca in prima zi cand a mers la gimnastica a vazut o fata mai mare care facea elemente de gimnastica ritmica si din acel moment i-a spus mamei ca si ea vrea sa ajunga ca fata aceea. Acesta a fost momentul in care Ioana s-a hotarat sa continue sa mearga la gimnastica. In momentul de fata Ioana se descurca destul de greu cu antrenamentele si cu scoala, pleaca dimineata si ajunge seara acasa.

"Imi era foarte greu sa ma descurc si cu scoala si cu gimnastica"
“Totusi m-am mentinut tot timpul pe locul trei in clasa, de cand am ajuns in clasa a cincea”
. Acum este in clasa a saptea la Scoala “Nicolae Balcescu” din Oradea“Perioade grele au existat. Imi era foarte greu sa ma descurc si cu scoala si cu gimnastica dar nu m-a lasat sufletul sa renunt la gimnastica”, spune Ioana. Nu prea a avut parte de accidentari, pentru ca gimnastica ritmica nu este la fel de dificila ca gimnastica artistica. “Imi doresc sa ajung cat se poate de departe si sa dau tot ce pot din mine si sa ajung pe podium la concursurile internationale”, spune Ioana.

Mamei Ioanei i-a placut foarte mult participarea la "Romanii au talent", mai ales ca au fost atatea talente. "M-a emotionat foarte tare cand Ioana a avut de facut numarul. Eu nu am trait niciodata atata emotie ca la Romanii au talent, pentru ca reactia publicului a fost una extraordinara. Emotii am avut la fiecare concurs al ei, dar emotiile nu se compara cu ce s-a intamplat la emisiune". Mama nu a stiut ca Ioana are o mobilitate foarte mare. Are unele elemente de contorsionism in exercitii dar pana in prezent nu a avut un numar de contorsionism facut special pentru ca nu a avut unde sa participe cu un astfel numar.

"Ii multumesc foarte mult antrenoarei mele Anca Sabau si o iubesc foarte mult"
Ioana spune despre participarea la preselectiile pentru “Romanii au Talent”: “A fost o experienta extraordinara, a insemnat urcarea unei trepte in plus in cariera mea. La un concurs de gimnastica este mult mai dificil dar aici au fost altfel de emotii, pentru ca am vazut ca toata lumea face altceva si m-am simtit un pic descurajata, pentru ca toti erau talentati si meritau toate sansele. Ii multumesc foarte mult antrenoarei mele Anca Sabau si o iubesc foarte mult pentru tot ce a facut pentru mine in decursul timpului, de cand am inceput sa fac gimnastica ritmica”, mai spune Ioana.

Mama Ioanei,  Rotar Eugenia,  are 41 de ani si este casnica. A lucrat la o firma de incaltaminte si a acumulat multe concedii medicale pentru ca a fost operata de menisc, a avut probleme si cu spatele, discopatie cervicala, lombara. Din aceasta cauza a avut probleme la locul de munca si in momentul in care s-a intors din concediul medical sefii i-au dat de inteles ca trebuie sa plece. Asa ca, de 4 ani nu mai lucreaza, mai mult se ocupa de Ioana. Eugenia s-a casatorit la 19 ani si la 20 de ani a ramas gravida si asa s-a nascut Cosmin.

La patru luni dupa nasterea lui Cosmin a divortat de sotul ei. La aproximativ doi ani dupa divort l-a cunoscut pe actualul sot. Au stat impreuna, dar in momentul in care Ioana s-a nascut, ei deja erau divortati. Dupa aproximativ trei ani s-au recasatorit.

Pentru ca Ioana face performanta este nevoita sa se antreneze foarte mult
Tatal Ioanei, Rotar Dorel, are 43 de ani si lucreaza ca macelar in Ungaria intr-un sat la granita cu Romania. A lucrat in Oradea dar abatorul unde lucra a dat faliment in urma cu patru ani si a fost nevoit sa isi gaseasca un alt loc de munca. Apoi a reusit sa isi gaseasca acest loc de munca in Ungaria. Face naveta, de luni pana vineri sta in Ungaria in chirie la o pensiune si acasa vine doar in weekend. Le este foarte greu sa se descurce, mama o ducea pe Ioana in fiecare zi la scoala, pana anul trecut. Acum se duce doar sa o ia pe Ioana cand iese de la scoala la ora doua si o duce la antrenament. Pentru ca Ioana face performanta este nevoita sa se antreneze foarte mult.

Eugenia, mama Ioanei mai are un baiat din prima casatorie: Durgau Cosmin, in varsta de 21 de ani. El locuieste impreuna cu mama si cu Ioana. Lucreaza cu sotul Eugeniei tot la macelarie. Si el locuieste acolo si vine in weekend acasa. Lucreaza de aproximativ trei-patru luni. In paralel urmeaza si Liceul la frecventa redusa, fiind elev in clasa a 12-a. Sotul are si el un baiat dintr-o casatorie anterioara: Rotar Cristian, in varsta de 21 de ani. El locuieste impreuna cu prietena lui. Pana sa se mute in urma cu aproximativ trei-patru luni a locuit la soacra Eugeniei. Dar tot familia Eugeniei il ajuta. In prezent el lucreaza ca paznic la o firma in Oradea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...